• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Хуманитарна приредба

У среду, 20. јуна, у сали Културног центра у Сврљигу, у оранизацији Центра за социјални рад Сврљиг, Татјане Лазаревић, чланице Општинског већа и Јелене Ђорђевић која је психолог пројекта „Помоћ у кући за децу ометену у развоју“, одржана је хуманитарна приредба под слоганом „И ја имам право на детињство“.

Циљ ове приредбе био је прикупљање средстава за лечење наше мале суграђанке, Наталије Ристић. На почетку приредбе све присутне је поздравила Весна Недељковић, директорка Центра за социјални рад.
Како би ова девојчица имала што квалитетније детињство, свој допринос, пружајући максимум на позорници, дали су Школа фолклора која ради при Културном центру у кореографији Душана Живановића, драмска секција Средње школе „Душан Тривунац – Драгош“, којом руководи Стефан Јовановић, трупа Плесне школе „Арабеска“, песникиња Виолета Јовић, наша сурађанка Наталија Рајковић и многи други.
У име локалне самоуправе, која је такође дала свој допринос за Наталију Ристић, приредби је присуствовао Милија Милетић, председник општине Сврљиг.
„Дирнута сам одзивом грађана Сврљига у овој акцији и њиховим трудом да се прикупе потребна средства“, рекла је Татјана Лазаревић, чланица Општинског већа.
У сали Културног центра сва места су била попуњена, а било је и оних који су стајали. Да су Сврљижани овом приликом показали да су добри људи, потврдила је и Јелена Ђорђевић, психолог на пројекту „Помоћ у кући за децу ометену у развоју“.
У акцији „И ја имам право на детињство“ прикупљено је око 58.000 динара, што ће бити довољно за предвиђено лечење у Београду.


 

http://www.unicef.rs/
>